Så får du vackert hår med Aleppotvål!

hår aleppotvål

Aleppotvålen är en av de bästa produkterna för naturlig hårvård. Den gör ditt hår tjockare och starkare så det kan växa längre utan att bli slitet. Olivoljan och lagerbärsoljan tillför fukt och näring, rengör och ger nytt liv till ditt hår. Dessutom är Aleppotvålen fri från sulfater och kemikalier.

Så tvättar du ditt hår med en fast Aleppotvål!

Steg 1

Blöt ditt hår. Gnugga tvålen direkt mot håret och jobba upp ett lödder. Tillsätt mer vatten vid behov. Dela gärna upp håret i sektioner om du har långt eller tjockt hår så du kommer åt överallt. Det är normalt att håret känns lite strävt. Det är viktigt att massera din hårbotten noggrant för att få bort all smuts, eftersom Aleppotvål är sulfatfri. Sulfater används ofta i andra schampon för att rengöra håret kemiskt.

Steg 2

Skölj ur håret noga och tvåla sedan in håret igen. Nu brukar håret kännas lite mjukare och smidigare. Det går givetvis att testa att tvätta håret bara en gång. Du får göra det som känns bäst för dig. Skölj sedan noggrant med mycket vatten tills det inte finns några tvålrester kvar.

Steg 3

Många använder ingen efterbehandling, men vill du så kan du använda surskölj istället för balsam för extra glans och för pH-värdet. Vid tvätt av håret med en mer basisk tvål som Aleppotvålen kan vissa uppleva att håret känns lite strävt eller statiskt. Då kan man behöva använda surskölj. Surskölj återställer hårets pH-balans och gör håret mjukt och glansigt.

Steg 4

Klart! Lägg tvålen på ett luftigt tvålfat, hylla eller liknande så tvålen får torka mellan tvättarna. Då varar den längre.

Ditt hår kan också förändras exempelvis kan rakt hår bli lockigare. 

Tänk på att om du byter från ett kommersiellt schampo, som innehåller sulfater, till Aleppotvål kan det ta ett par veckor innan du märker skillnad. Sulfater ger schampot sitt rika skum och avlägsnar smuts, fett och lukt från ditt hår. Men det tar också bort hårets naturliga oljor vilket lämnar en torr hårbotten och stör hårets naturliga sätt att fungera. Därför kan det ta ett par veckor innan ditt hår har ställt om sig till sulfatfritt. Men det magiska resultatet är värt all väntan! 

Få 25% i rabatt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 25% i rabatt på din nästa beställning, och ta del av våra senaste nyheter, produkter och tips&tricks.

Handgjord, ekologisk och certifierad

Mjukgörande
Eanna Aleppotvål

Upptäck våra mjukgörande kvalitetstvålar. De naturliga oljorna mjukgör och återfuktar känslig hy och torrt hår.

Varukorg
Rulla till toppen