Vad är hållbarhet för oss

Hur jobbar vi med hållbarhet

Hållbarhet är viktigt för oss. Det speglas också i våra värderingar. Vi vill att det ska genomsyra allt vi gör. Vi är ett av få företag i Sverige som säljer Aleppotvål, som har både Cosmos Organic och VeganOK certifiering. Dessa två säkerställer att produkten i dina händer är av högsta kvalitet och produceras med omsorg och hänsyn till naturen. Eannas Aleppotvål är ekologisk hudvård som är 100% naturlig och biologiskt nedbrytbar. Tvålen innehåller endast tre ingredienser och har många användningsområden, vilket förenklar din skönhetsrutin och förkortar din inköpslista.

ORGANISK

Cosmos Organic certifierad

Eannas Aleppotvål är Cosmos Organic certifierad. Det innebär att tvålen uppfyller COSMOS-standarden i alla avseenden och de krav som ställs på mängden ekologiska ingredienser och miljövänlig tillverkning.

Andra tvålar kan ha certifierats med Cosmos Natural. Skillnaden mellan Cosmos Organic och Cosmos Natural är att Cosmos Organic ställer högre krav på andelen organiska ingredienser. Vi har valt att certifiera vår tvål med Cosmos Organic – det vill säga den betydligt vassare certifieringen!

MILJÖVÄNLIG

Miljövänlig paketering

Våra förpackningar är FSC-certifierade, och både tvålarna och förpackningarna är biologiskt nedbrytbara. Förpackningen är till stor del gjord av återvunna druvor. Vi använder oss av miljövänligt tryck och det finns ingen plast i varken förpackning eller produkt. Vi har optimerat förpackningens storlek efter tvålens mått för att minska materialåtgång och logistisk volym.

VEGANSK

VEGANOK certifierad

Eannas tvål är certifierad med VEGANOK. Certifieringen innebär att inga ingredienser är av animaliskt ursprung. Den garanterar även att produkten och dess ingredienser inte har testats på djur. Tvålen innehåller heller ingen palmolja.

GIVING BACK

Vi stödjer Vi-skogen

Vi vill även ge tillbaka till naturen och bidra till en bättre värld genom att ge en del av våra intäkter till organisationen Vi-skogen. Vi-skogen är en svensk organisation som genom trädplantering och utbildning ger utsatta människor möjlighet att skaffa sig inkomster och mat på bordet – samtidigt som klimatet blir bättre. Läs mer om Vi-skogen.

Varje Aleppotvål är unik

Namnet Aleppotvål är tyvärr inte skyddat utan kan sättas på i stort sett vilken tvål som helst. Det är därför viktigt att vara omsorgfull i sitt köp av Aleppotvål. För att den ska få heta Aleppotvål menas det traditionellt att tvålen är tillverkad av utbildade tvålmästare, som är väl förtrogna med tekniken och traditionen.

Eannas Aleppotvål är tillverkad enligt det traditionella hantverket av vår syriska tvålmästare. Vår Aleppotvål är handgjord och därför är varje tvål unik i form och utseende. Men gemensamt för dem alla är att utsidan är mjukt beige och insidan är härligt smaragdgrön! Lär dig mer om Eanna Aleppotvål.

Varukorg
Rulla till toppen