Aleppotvål Guide

Eanna Aleppotvål

Upptäck hur du får ut det mesta av din Aleppotvål

Se först till att du använder en Aleppotvål som är så ren och naturlig som den utger sig för att vara. Eanna Aleppotvål innehåller endast naturliga ingredienser och du kan lita på att vad du ser är vad du får.

Aleppotvålen är en fantastisk tvål med flera användningsområden. Utöver den klassiska rengöringen av händer och kropp så kan den även användas för tvätt av hår och rakning.

 

Aleppotvål

Aleppotvål till kropp & händer

Välj en Aleppotvål med lägre andel lagerbärsolja. Om du har problemhy så är en tvål med högre procenthalt att föredra. Fukta händer och tvål och jobba upp ett härligt skum för tvätt av händer och kropp.

 

Aleppotvål till ansikte

Välj en Aleppotvål med en högre andel lagerbärsolja. Fukta ansiktet med ljummet vatten. Löddra sedan upp tvålen i händerna och tvätta ansiktet med cirkulära rörelser. Skölj därefter ansiktet och torka med en mjuk handduk. Vår Aleppotvål är snäll mot huden och kan användas för ansiktsrengöring både morgon och kväll.

 
rakning

Aleppotvål till rakning

Aleppotvålen är en fantastisk ersättare till raklödder och skapar en skyddande hinna mellan rakhyvel och hud. Välj gärna en tvål med högre andel lagerbärsolja. Gnid tvålen direkt mot fuktig hud och arbeta upp ett lödder med händerna eller med en mjuk borste. Raka som vanligt och skölj av. En bonus är att du ser allt du gör eftersom huden inte är täckt av ett vitt skum!

 

Aleppotvål till hår & skägg

Aleppotvålen innehåller till skillnad från många vanliga schampon inga sulfater och heller inte så mycket vatten – därför behöver du tillföra rikligt med vatten i håret för att få till ett bra lödder. Gnugga tvålen direkt mot blött hår eller skägg, arbeta upp ett lödder och tillsätt mer vatten vid behov. Massera håret med fingrarna och skölj sedan noggrant med mycket vatten tills det inte finns några tvålrester kvar. Avsluta gärna med surskölj i håret istället för balsam.   

Tvätta håret

Tvätta håret med Aleppotvål, så kommer både ditt hår och hårbotten samt miljön att tacka dig. Vanliga schampon innehåller ofta starka kemikalier eller onaturliga ingredienser, sulfater är en av dessa. Att byta till Aleppotvål för ditt hår kan ta en eller två veckor, eftersom både ditt hår och hårbotten kommer att behöva lite tid att anpassa sig, men det kommer att vara värt mödan. Följ den här enkla guiden så är du sulfatfri på nolltid!

tvätta håret

Steg 1

Blöt ditt hår. Gnugga tvålen direkt mot håret och jobba upp ett lödder. Tillsätt mer vatten vid behov. Dela gärna håret i sektioner om du har långt eller tjockt hår så du kommer åt överallt. Det är normalt att håret känns lite strävt.

Steg 2

Skölj ur håret noga och tvåla sedan in håret igen. Nu brukar håret kännas lite mjukare och smidigare. Det går givetvis att testa att tvätta håret bara en gång. Du får göra det som känns bäst för dig. Skölj sedan noggrant med mycket vatten tills det inte finns några tvålrester kvar.

Steg 3

Många använder ingen efterbehandling men vill du så kan du använda surskölj istället för balsam för extra glans och för pH-värdet. Vid tvätt av håret med en mer basisk tvål som Aleppotvålen kan vissa uppleva att håret känns lite strävt eller statiskt. Då kan man behöva använda surskölj. Surskölj återställer hårets pH-balans och gör håret mjukt och glansigt.

Steg 4

Klart! Lägg tvålen på ett luftigt tvålfat, hylla eller liknande så tvålen får torka mellan tvättarna. Då varar den längre.

Få 25% i rabatt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 25% i rabatt på din nästa beställning, och ta del av våra senaste nyheter, produkter och tips&tricks.

Naturlig hårvård utan sulfater!

Förändring sker inte över en natt

Att byta från ett schampo som innehåller sulfater till ett som är sulfatfritt är en process och det finns en del saker som kan vara bra att känna till. Förändringen sker inte över en natt men du kommer att märka stor skillnad efter ett tag och resultatet är verkligen värt det!

  • Sulfater ger schampot sitt rika skum och avlägsnar smuts, fett och lukt från ditt hår. Men det tar också bort hårets naturliga oljor vilket lämnar en torr hårbotten och stör hårets naturliga sätt att fungera. Därför kan det ta ett par veckor innan ditt hår har ställt om sig till sulfatfritt. Ditt hår kan inledningsvis upplevas mer fett och en ökad klåda är inte alls ovanligt.
  • Ditt hår kan förändras. Rakt hår kan bli mer lockigt och tunt hår kan bli tjockare.
  • Att tvätta håret med Aleppotvål kräver en annan teknik och du kan behöva vänja dig vid att exempelvis tillsätta mer vatten.
  • Använd surskölj från början så skapar du en bra pH-balans i hår och hårbotten.
  • Fortsätt tvätta håret oftare i början och dryga successivt ut mellan tvättarna när du märker att håret har börjat anpassa sig och är redo.
  • Det kan kännas lite ovant i början men det blir bättre. Förändringen sker inte över en natt. För vissa kan det ta veckor innan de ser resultat. Men ha tålamod, i slutändan är det så värt det!

Eanna Aleppotvål är mer än bara en fantastisk produkt för hudvård. Du kan använda den till så mycket mer!

Är du nyfiken på hur du kan få ut ännu mer av din Aleppotvål? Inom kort kommer vi att fylla på med en massa tips, råd och recept på hur du lyckas med din hudvård och skönhetsrutin. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så blir du först med att få ta del av användbara tips och råd!

Varukorg
Rulla till toppen